Mire születtél? - önkéntes felkészítő önismereti tréning

A sikeres önkéntes felkészült, hasznos, elismert munkát végez. 20-36 órás ingyenes felkészítő tréningünkön ennél többet is megtanulhatsz.

"Arra vágyom, hogy nagy nemes célokat érjek el, de fő kötelességem az, hogy apró feladatokat nagy nemes feladatként teljesítsek." (Hellen Keller)

A társadalom kirakós puzzle-ja sok millió darabból áll. A kép akkor teljes, ha mindenki benne van, és

mindenki a helyén van.

Szerintünk ilyen a jól működő társadalom. Az önkéntesség más, mint az önfeláldozás. A jól felkészült önkéntes pontosan tudja, mit vár, mit tud és akar adni egy programban. Ha az együttműködés ingyen munkává válik, ha az önkéntes feleslegesnek érzi magát, ha nem lát eredményt, elvesziti a legnagyobb értékét, az elkötelezettséget. A társadalmi célok megvalósításához évtizedek óta szükség van a civil kurázsira. Szükség van arra, amit csak TE tudsz adni!

Derítsd ki, mi az, amit szeretnél megosztani, amit szeretnél elérni!

Ahhoz, hogy az önkéntes munka mindenki számára siker legyen, néhány kérdést tisztázni kell az önkéntesnek.

• Vannak, lehetnek elvárásaim?

• Mit akarok elérni?

• Milyen értékek fontosak számomra?

• Mit tegyek, ha úgy érzem, kihasználnak?

• Hogyan mérjem a sikerességemet?

• Hogyan mondjak nemet?

Az Ez HAT! Program önkéntes felkészítő tréningjén iránytűt adunk a kezedbe, olyan önmenedzselési és kommunikációs stratégiákkal, amelyek biztosítják számodra, hogy az önkéntes munka azzal a jó érzéssel töltsön el, amit vársz tőle. Emellett olyan kompetenciáidat, készségeidet is fejlesztheted, amely a munka világában is hasznodra válhat.

A 2-3 hetes képzés elsősorban önismeretet ad, hiszen segítőként saját tapasztalataidat tudod leginkább átadni.

Számíthatsz empátiás készséged, helyzetfelismerő képességed, értő figyelemmel meghallgatni tudásod, kreativitásod megerősödésére.

Mire a képzés végére érsz, önbizalommal léphetsz a valódi segítségnyújtás mezejére. Betekintést nyerhetsz a téged érdeklő társadalmi problémák hátterébe. A képzésben olyan emberekkel együtt vehetsz részt, akik hozzád hasonlóan szeretnek segíteni. Ők a képzés végeztével is önkéntes maradhatnak, így az ismereteken túl kapcsolatokat is szerzel.

Szeretettel várjuk jelentkezésed folyamatosan induló ingyenes képzéseinkre!

A képzés után tanusítványt adunk át neked, és segítünk megtalálni azt a projektet, programot, szervezetet, ahol pontosan azért a célért tudsz dolgozni, ami neked fontos - akár nálunk, akár más szervezetnél.

Ha érdekelnek a képzések, iratkozz fel Hírlevelünkre, aho, folyamatosan tájékozódhatsz az időpontokról!

Legfrissebb...
Korábbi bejegyzések