top of page

Gudizz!

A gudi egy új szó, amit - még - kevesen ismernek. Azt a tevékenységet takarja, amikor valaki úgy vásárol, hogy azzal egyben jót tesz.


Buy goods to be good!

Vásárolj úgy, hogy jót teszel! Ebből az angol szójátékból alkottuk meg a felelős, tudatos, közösségi vásárlást jelentő szót.


A gudizás tudatos vásárlási forma, amelyen keresztül másoknak is jót teszel: vásárlás közben újrahasznosítasz vagy újrahasználsz, jótékonykodsz vagy éppen véded a környezetet.


Mondjunk példákat?

Eddig is gudiztál, ha...

... használt termék mellett döntöttél, és ezzel meghosszabbítottad egy termék életciklusát, és csökkentetted a hulladék mennyiségét;

... a vásárolt termék ára vagy annak egy része jó célt szolgált: valamilyen társadalmi vagy környezeti célt közvetlenül támogatott a vásárlásod;.

... védted a környezeted, mert újra felhasznált, vagy újrahasznosított terméket vettél;

... előnyben részesítetted azokat a - társadalmi - vállalkozásokat, amelyek üzleti céljai társadalmi, környezeti célokkal párosulnak;

... olyan eladó - alapítvány, egyesület, csoport - terméke vagy szolgáltatása mellett döntöttél, amely a bevételt társadalmi cél megvalósítására fordítja.


Ott voltál?

A GUDI Közösségi Garázsvásár havonta egyszer kerül megrendezésre a MagNet Közösségi Házban.

Ebben a videóban arra látsz példákat, hogyan lehet a gudizáson keresztül közvetlenül támogatni olyan célokat, amelyeket egy szervezet már felvállalt!


Érdekel a GUDI Közösségi Garázsvásár? Kattints ide!



Legfrissebb...
Korábbi bejegyzések
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page