top of page

Vasárnap, vásárnap: Adományozás magasabb szinten!

Hogyan teremt munkahelyet a kamrában porosodó vasalóm?

Valóban segíthet egy kisgyereknek a megunt mobilom, vagy a régi könyveim? Mik az egyéni felelősségvállalás lépései? Érdemes egy kis lépést tenni, vagy úgyse számít?

A HAT Alapítvány programjai válaszokat és teret adnak azoknak, akik megváltanák a világot, de úgy érzik, „egyedül nem megy”.

Közösséget teremtünk!

Ezért szövetkeztünk a már fogalommá vált Szimpla háztáji piaccal. Már mindenki tudja, hogy ha vasárnap, akkor vásárnap van. Most azonban új lehetőséget kínál a Szimpla Kert és a HAT Alapítvány: nemcsak vásárolni, de adományozni és önkéntes programokhoz kapcsolódni is lehet a piacon.

A Kocka Közösségi Tér és Adománybolt minden vasárnap gyűjtést tart a Szimpla Piac emeletén, hogy megkönnyítse az érdeklődők számára az adományozást. Az emeleten van a stand, ahova bárki, aki segíteni szeretne a rászorulóknak, háztartási eszközöket és egyéb már nem szükséges, de jó állapotú dolgokat vihet vasárnaponként 10-13 óra között.

Az adományokat alacsony áron értékesítjük főleg nehéz helyzetben élő embereknek, a nyereségből pedig további támogató programok, képzések, munkahelyteremtő akciók jönnek létre.

A kezdeményezés fő célja, hogy minél könnyebb legyen segíteni és ne kelljen hétvégén több helyre is elmenni a nehéz csomagokkal. A szombati takarítás után, vasárnap el lehet vinni a nem szükséges tárgyakat a Szimpla emeletére, utána pedig egy jó vasárnapi ebédre megvenni a hozzávalókat, vagy a piacon ebédelni, hiszen tudvalevő, hogy a Közös lábos akcióban már azzal jót teszel, ha jót eszel!


Jól hangzik, ugye?


A Kocka Adománybolt idén ősszel nyílik és a HAT Alapítvány vezetésével több rászorulónak is segít. Célunk nemcsak tárgyakat adni a hátrányos helyzetben lévő családoknak, hanem tudást, programokat és lehetőséget az új élet elkezdésére.

A 2016/17-es tanévben sok program indul, amelyekhez elengedhetetlen a bolt indítása. Így a Szimpla Háztáji piacán megrendezett gyűjtés remélhetőleg segítségül szolgál majd.


Szimplával közös programunk emellett a Connect Café, ahol lehetőség van akcióba lépni, önkéntes képzésre jelentkezni, saját programokat szervezni!


Ha érdekel az adományleadás megteheted minden hét vasárnapján a Szimplában, illetve az Kocka Közösségi Tér és Adományboltban kedden és csütörtökön (1084 Budapest, Nagy Fuvaros utca 3/a.).

A feleslegessé vált, nem használt holmik új életre kelnek, és társadalmi célokat szolgálnak az adományboltban. Munkahelyeket teremtenek, képzésekre adnak lehetőséget, melyen hátrányos helyzetben élő családok, fiatalok, gyerekek vesznek részt.

Legfrissebb...
Korábbi bejegyzések
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page