A GUDI bemutatkozott a Corvinuson is! 2017 november 20. fordulópont volt a GUDI életében!

Bono után szabadon! Az új magyar márka a GUDI, amely akár az amerikai (RED) testvére is lehet, 2017 november 20-án a Corvinus Egyetem aulájában egy sikeres bemutatót tartott! Egyúttal a GUDI névhez kapcsolódó új üzleti és kommunikációs felületet, a társadalmi vállalkozások forrásteremtéséhez és minél erőteljesebb ismertségéhez hozzájáruló Kuponoldalt is megismerhettek a látogatók.

„Válassz (RED) terméket, és segítesz legyőzni az AIDS-t!” Bono nevéhez kötődik annak a márkának a megszületése, aminek vásárlásával jót teszünk! Buy goods to be good!” – „Vásárolj úgy, hogy jót teszel!”

A magyar változat, a GUDI azért jött létre, hogy hasonló szövetségek létrehozását tegye lehetővé a nonprofit és az üzleti világ között.

A GUDI ezt teszi lehetővé: a cégek a legkisebbtől a legnagyobbig, vevőikkel szövetkezve, bevételük egy részét az általuk fontosnak tartott célra fordítják.

A GUDI Kuponoldal összegyűjt minden olyan értékesítési akciót, ami társadalmi vagy környezeti célokat támogat, és közvetlen kapcsolatot épít ki a vállalat a vásárló és a támogatott civil szervezet között!

Sőt, közvetlen összeköttetést teremt a civilek és a vásárlók között a bizalom különleges, tartós fonalával![1]

Ez alkalommal ez a különleges online felület egy kis időre offline-ná változott, és kézzelfoghatóan is láthatóvá vált, ami egyébként a linkek mögött található.

Egy kuponoldal, amely bár hasonló a többihez, ám az  elnevezéséből adódóan JÓT TESZ minden egyes vásárlással! A cégek bevételük egy részét az általuk megnevezett civil szervezetnek ajánlják fel. A civil szervezet pedig megmutatja mit tud, mit adhat ő maga is ezért a támogatásért. Itt a civil szervezet maga is tevőleges résztvevő, hiszen terméket és szolgáltatást árul, be- és megmutatkozik, hírét viszi céljainak, és eközben jelen van ezen a közkedvelt online piacon!

S ha jól csinálja, csengnek majd a forintok valóban! Nem csoda, hogy a GUDI Kuponoldal milyen nagy sikerrel mutatkozott be ezen a rendezvényen!

A rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során társadalmi vállalkozók, - akik céljaikról, sikereikről és nehézségeikről beszéltek, - megismerhették a Corvinus Science Shop kezdeményezését, mely az egyetemi-civil együttműködést segíti. A téma, és a résztvevők érdeklődése, lelkesedése láttán tudatosult bennünk, bizony szűkre szabtuk az időt!

[1] Human Dialog és az Emocionális Marketing reprezentatív felméréséből kiderül, hogy a válaszadók többsége (51%) pénzt adott jótékony célra. A potenciális adományozók jellemzően kérésre adományoznak, évente 2-3 alkalommal, és elsősorban a szimpátia befolyásolja döntésüket. Emellett jótékony hatással bír, a bizalmat erősíti, ha a civilek elszámolnak a támogatással és utólag tájékoztatást adnak az adományok felhasználásáról.

GUDI Kuponoldal „valódi” vásár alkalmával  az alábbi  tudatos forprofit és társadalmi vállalkozók vettek részt, - szinte valamennyien már a GUDI Kuponoldal Partnerei - megismertetve  ajánlataikat, céljaikat, terveiket:

Kiállítóként: Igazgyöngy Alapítvány, Budapest Bike Maffia, GrellDesign, Bagázs IndaHouse, a Bergendóc Szociális Szövetkezet, MEREK, Elsősegélynyújtás Oktatásáért Egyesület, Amnesty International Magyarország, Jövőt Nekik is Alapítvány, Autisticart

Szakmai kerekasztal beszélgetésen:  Nem Adom Fel Café, Uccu Alapítvány, Budapest Bike Maffia, Jövőt Nekik is Alapítvány, Veres Pál Polgári Egyesület, Munka-Kör, Kiváló Nevelési Kultúráért,Tresó Ifjúsági Klubért, Amnesty International Magyarország, Autisticart, valamint nem utolsósorban a Corvinus Science Shop

A rendezvény több okból is úttörő volt!

• Egyrészt személyesen találkozhattak a GUDI Kuponoldallal, ami lehetővé teszi a cégeknek – a legkisebbtől a legnagyobbig –, hogy vevőikkel szövetkezve, bevételük egy részét az általuk fontosnak tartott célra fordítsák.

• Másrészt megismerkedhettek olyan vállalkozókkal, akik üzleti céljai, társadalmi célokkal fonódnak össze.

• Harmadrészt megismerhették a Corvinus Science Shop munkáját, amely a civil-egyetemi együttműködést segíti!